Le R.O.I. est mort, vive le R.O.I.!

Тренингът започва в 9.00ч. и ще приключи на следващия ден в 17.00ч.
Можем ли реално да модифицираме уменията си за 16 часа?

Откровено казано: НЕ.

През последните години обученията започнаха да стават «спешни», а клиентите да поставят задания «за вчера». В следствие на което провеждането на дву-три дневни сбирки с неопределена резултатност, се превърна в обичайно явление…За да има реална дългосрочна полза от обучението, е необходимо да се вземат под внимание особеностите на ученето.

  • Придобиването на умения се постига чрез постоянство и повторение.
  • Ученето е постепенен процес. Колкото повече се разсрочи във времето, толкова по-трайно ще е ученето, защото резултатите, които постигаме в една област, са правопропорционални на времето, което прекарваме осъзнато в нея. Мозъкът ни има нужда от определен период, за да стабилизира новите неврологични пътеки. Известно е, че това време е около 40 дни.
  • Човек не прави нищо, за което не получава награда (външна или вътрешна) или не извлича полза и желанието да действаме, да продължаваме да опитваме и да поддържаме дадено поведение, се крепи на убедеността, че ще извлечем полза. Но при новите умения това отнема известно време. Никой не е станал успешен търговец за една нощ. Поради този период на “научаване”, хората са склонни да се отказват. За да избегнем това връщане назад към добрите стари навици, е важно да изградим добра система за подкрепа , която да поддържа постоянството и повторението след тренинга.


За да обезпечим възвращаемостта на инвестицията (време, енергия, пари…) нека да създаваме благоприятни условия за учене, съобразявайки се с тези фактори.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл