Как да си направим собствен шрифт?

снимка от: http://www.sxc.hu/photo/748755

Когато получавам или подарявам подарък, страшно много обичам индивидуалния подход – добавянето на нещо лично. И това не е само при подаръците, а във всяко едно нещо. На човек му става по-приятно, когато го изненадаш с нещо лично. Така е и в дизайна. Едни от любимите ми презентации са именно тези, в които си личи добавения личен елемент и проявеното творчество. В една презентация, това може да бъде направено по много начини – било то с някоя снимка от личния архив или пък споделяне на лична история по уникален начин.

Скоро попаднах на един сайт, който би могъл да ви помогне в добавянето на още нещо лично, към вашата презентация – YourFonts.com

С помощта на този сайт, можете бързо и лесно да генерирате собствен шрифт, било то вашият личен почерк или индивидуален шрифт, който сте си измислили. За целта е необходимо да разполагате с принтер и скенер. Стъпките са простички:

  1. Изтегляте си специалната бланка от сайта и я разпечатвате на лист хартия
  2. Попълвате бланката, като внивате за правилно въвеждане
  3. Сканирате бланката и я качвате на сайта, на определеното за това място
  4. Изтегляте си готовия личен шрифт
  5. Инсталирате го на собствения компютър и сте готови за употреба

Ако искате шрифта ви да бъде на кирилица, трябва да импровизирате малко. Вместо да попълните латинските букви, сложете еквивалента им на кирилица. Понеже има малко разминаване в броя на буквите това, което направих е да използвам други, рядко използвани символи, за определени букви. В моя случай, на мястото на латинската буква “x” поставих “ч“, на мястото на “[” – буквата “ш“, а на мястото на “{” – буквата “Ш“. По този начин на един клавиш ми се пада малка и голяма буква. Същото направих и с буквите “щ” и “ю“. Ето как изглежда попълнена бланката в моя случай:

Като краен резултат получих следния шрифт:

За да получите по-добри резултати, спазвайте внимателно означенията за различната големина на шрифтовете и поставяйте буквата максимално центрирана в кутийката. В някои случаи ще е необходим повече от един опит.

Желая ви приятно забавление!

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 4)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл