Обучение – Изкуството да презентираме.

Как да се подготвя за следващата си презентация?

От къде да започна?
Как да увелича въздействието на презентацията си?
По какъв начин да я структурирам?
Как да събера толкова много важна информация, в толкова малко време?
Как да направя слайдовете си по-интересни?
Какви цветове да използвам?
С какво да започна и да завърша?
Как да се държа пред адуторията? …

Отговор на тези, както и на много други, касаещи презентационните умения, дизайн и разработка на презентации, може да откриете в този блог. Ако наличните статии не са достатъчни за вас и искате още по-стабилна подготовка, искате да видите, как се правят нещата, искате да надградите своите умения с нещо ново, искате да пробвате и експериментирате с новите неща – тога за вас ще бъде по-подходящо да посетите предстоящото обучение за презентационни уменияИзкуството да презентираме (Начало: 2 Юли, 2010г.).

Обучението преминава през цялостния процес на създаване и реализиране на една презентация – подготовка, дизайн и разработка, провеждане пред аудитория. По време на обучението ще имате възможност да работите върху реални презентации и да видите на практика, как протича самия процес по подготовката на презентацията. Ще пробвате различни методи и техники, които да ви подпомогнат в процеса на систематизиране и структуриране на информацията, която искате да представите. Ще дискутираме различни начини, по които това би могло да се случи. Като краен резултат, всеки участник ще е имал възможността да проведе своята презентация пред аудиторията на обучението и да получи обратна връзка и предложения за подобрения на своето представяне.

В практиката ми е направило впечатление, че много хора се фокусират и търсят начини за подобрение на своето поведение пред аудитория. Това определено е важен елемент, за да бъдете впечатляващи, но това за умения, за които е нужно време и практика да бъдат развити. Повечето хора, които идват при мен и търсят съвет и отговори, не са професионални оратори, а и естеството на самата им работа не го изисква. Това обучение е предназначено точно за тях.

За да бъде въздействаща една презентация, не е необходимо всеки жест да ви е перфектно отработен или слайдовете да са ви украсени и направени от професионален дизайнер. В крайна сметка, целта на повечето презентации не е да направите добро впечатление пред аудиторията, а да предадете своето послание, то да се запомни от хората и да ги провокира към някакво действие.

Изкуството да презентираме се състои именно в тази част – как да подготвим и подредим своята презентация по такъв начин, че тя да бъде въздействаща, вдъхновяваща, запомняща, да провокира към действие.

Намерението ми е, това обучение да бъде фокусирано предимно върху практикуването на новите знания. То е построено по такъв начин, че да даде възможност на всеки участник да опита и експериментира със знанията, които ще получи по време на обучението. Самото обучение продължава в рамките на 3 седмици, като групата се събира по един ден в седмицата. През останалото време всеки работи самостоятелно или по групи върху поставените задачи и казуси по време на обучението.
Датите, които да отбележите в календара си, като заети за обучението са – 2 юли, 9 юли и 16 юли.

Допълнително информация относно мястото на провеждане, такса за участие и регистрация, може да получите на следния линк: Career Speeder Summer School 2010 – Изкуството да презентираме.

Ако имате допълнителни въпроси по отношение на обучението, може да ми пишете или да оставите коментар под тази статия.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.50 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл