Пълна промяна за презентацията на Красимира

Красимира се обърна към нас с молба да подобрим изгледа на нейната презентация. Целта на презентацията е да запознае аудиторията с active learning; да покаже, че това е състояние на ума, което може да бъде тренирано; да провокира участниците да се стремят към развитие на това състояние. Презентацията е предназначена за студенти, членове на студентската организация AIESEC.

Презентацията на Красимира, преди и след извършената промяна:Какви промени извърших в дизайна на тази презентация?

Красимира пожела цялостното излъчване на презентацията да има леко забавен характер. Това определи избора ми на картинки и някои от шрифтовете. Запазих карикатурите на част от слайдовете, които имаха определено хумористично послание. Тъй като използваните илюстрации са от разнороден характер, избрах да се придържам към чистия, бял фон за повечето съдържателни слайдове. Той ми дава по-голяма свобода в позиционирането на различни изображения и лесно мога да откроя важния текст. Вниманието остава фокусирано върху посланието, което излъчва слайда и не се разсейва излишно от допълнителни излишни елементи от фона.

Цветната схема, която избрах за тази презентация: 020910-1338-1.png
Бялото е за фон на основните слайдове. Черното използвах за основния текст, както и за фон на заглавни слайдове. Синьото – за текст, който искам да отлича по някакъв начин. Изборът на синия цвят зависеше от логото на AIESEC.

Използвах два основни шрифта – Callibri и Impact. Callibri използвах в текста от основните слайдове, а Impact – за заглавни слайдове и текст, който искам да отлича по някакъв начин.

Основни промени, които направих по някои слайдове:

Преместих съдържанието на слайд №3 след четирите описателни характеристики на Новия Свят. По този начин структурата на презентацията стана следната:

  • The New World – част, описваща глобалната ситуация в момента
  • Who is an active Learner? – определителна част, запознаваща аудиторията с темата на презентацията. Избрах тази част да бъде след описанието на глобалната ситуация, защото по този начин нуждата от active learning става по-очевадна.
  • What do they do?
  • What do they need?

Слайд №2 – Заглавието “The New World”, отделих на отделен слайд, защото следваше поредица от няколко слайда, които описваха представата за Новия Свят и даваха някаква насочваща информация за ситуацията в момента. Запазих само карикатурата, която изобразява развитието и преминаването през отделните ери. По този начин слайда стана по-изчистен и посланието разбираемо само с един поглед.
В следващите слайдове от тази секция, запазих тази идея – по едно послание на слайд с илюстрираща картинка. Препратките към допълнителна литература отделих на отделен слайд.

Слайд №8 – What do they do? – Всяка точка от този слайд я отделих на отделен слайд със съответната илюстрираща картинка. Съкратих всяко изречение до използване на определена ключова дума. Текста се предполага, че ще бъде разказан от презентатора. Няма нужда да седи изброен с тиренца. Вероятността някой от участниците да го прочете, докато презентатора говори е минимална. Но когато ключовото послание се отдели с една-две думи и подходяща илюстрираща картинка, посланието от текста би се подсилило.

Слайд №10 – тук важи същото, както в предния слайд – прекалено много текст. Целта на този слайд е да направи съпоставка на пасивното срещу активното учене. Понеже някои от определенията са доста абстрактни, избрах тази част да бъде изобразена само чрез един слайд – боксов ринг, докато самата съпоставка може да бъде направена от самия презентатор.

Това бяха основните промени, които направих в тази презентация. Избрах да наблегна на тях, защото забелязвам, че това са най-честите моменти в една презентация, които имат нужда от подобрение. Надявам се този материал да ви е бил полезен. Ако имате въпроси, може да използвате секцията за коментари под тази статия.

Вижте пълната промяна, която направихме за презентацията на Contacto.bg: PimpMySlide – Contacto.bg

Ако желаете, може да споделите и вашето мнение, препоръки и предложения относно дизайна на презентацията в частта за коментари под тази статия.
За да получите безплатен редизайн на вашата презентация и да участвате в тази наша рубрика, може да използвате формата от този линк: Pimp My Slide

При нас може да поръчате и професионален дизайн и редизайн за вашата презентация, както и консултиране по предварителната подготовка и изготвянето на презентацията.
Ако това ви интересува,
свържете се с нас за допълнителни уточнения и въпроси.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 3)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл