Награди, подаръци, изненади…

Както знаете, през лятото бяхме обявили конкурс за есе на тема “Учителят, когото винаги ще помня“. Трябваше да ни разкажете за хора, които сте срещнали във вашия живот и са ви оказали някакво положително влияние. Това може да са били учители, приятели, роднини, колеги… Във живота на всеки човек има такива хора, които в даден момент са се явявали негови учители.

Искам да благодаря на всички за проявения интерес и желание за участие. Официалната обявена награда беше една – книгата на Ранди Пауш “Последната лекция“. Когато дойде момента за определяне на наградения, стигнах до затруднение в решението. За това реших да добавя още две допълнителни награди. Отново книги, които считам за много вдъхновяващи и полезни. Това са книгите “Общуване без агресия” на Маршал Розенберг (повече за автора и метода за Ненасилствена комуникация) и “55 Златни правила. Как всяко дете да успее в училище и в живота” на Рон Кларк.

И така. Къде отпътуваха нашите подаръци:

Любимата учителка на Анита Николова, освен всичко друго, й донесе и подаръкът от нашия блог – книгата “Последната лекция” на Ранди Пауш. Ето какво споделя Анита за своята учителка:

“Моята любима учителка ще остави дълбока следа в сърцето ми със своя подход към възпитаниците си , вниманието , с което ни обграждаше , обичта , с която всекидневно ни даряваше , стремежът ние да научим колкото се може повече по преподаваната от нея дисциплина .Тя ни въздействаше по възможно най-благоприятния за нас начин , за да ни превърне в мислещи и отговорни млади хора”

Таня Йорданова, от град Пловдив, ни писа за тримата най-големи учители в нейния живот – нейната баба, учителят й по химия в гимназията и нейният син. На нея изпратихме книгата на Маршал Розенберг – “Общуване без агресия. Наръчник по ненасилствена комуникация

” Живота ни е едно приключение и във всеки момент има човек, който е наш учител или ние сме учители за някого.Този човек не винаги е приятел,не винаги е човека, на който се доверяваме безусловно- може да бъде колегата , който нарича свой проекта, по който ти работиш , съперницата, която съблазнява любимия, шефът ,който не те пуска да се прибереш ,когато детето ти е болно.Това е момент, в който трябва сами да се замислим какъв е урока, който да научим. Но има и хора, които винаги във всеки момент ни подкрепят и ни дават вярата че МОЖЕМ.”

Мирослава Делчева, от град София, ни сподели за нейното семейство и как най-близките й хора са били учители и са я вдъхновявали в нейния път на развитие. Надявам се, че вдъхновение за нея ще бъде и книгата на Рон Кларк – “55 златни правила. Как всяко дете може да успее в училище и в живота.”

” Да, има много силни хора, преодолели какво ли не, да има успели хора, които са повлияли на целия свят, но дълбоко в моето сърце моите учители и вдъхновители са най-близките ми, те са били до мен през целия ми живот. Те са ми повлияли най-много и продължават да го правят и до днес. Били са тук до мен през голяма част от живота ми, те са ми дали много и отнели, с тях съм преживяла и най-щастливите и най-тъжните си мигове, те са били тук когато съм празнувала, и когато съм губела и страдала. “

Това бяха наградените в този конкурс. Очаквайте през следващите седмици техните пълни есета. Освен тях, ще публикуваме и още разкази на хора, участвали в конкурса, които са споделили своите размишления и впечатления за любимите си учители.

Честито на всички спечелили и успех на всички останали наши читатели. Очаквайте и други бъдещи конкурси, които ще обявим в нашия блог за учене, обучения и развитие.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 1)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл