“Марков Колеж” отваря отново врати

markovcollegeМарков Колеж или Работилница за самопознание и себеизграждане е българска организация за дългосрочно обучение в сферата на личностното развитие. Когато научих за нея, преди шест години, бях много изненадан, че подобна организация съществува повече от 15 години. Неин основател е Петър Марков, който с помощта на други курсисти, фасилитатори и асистенти, бяха обогатили програмата до двугодишно обучение включващо в себе си теми от философия на успеха, личностно развитие, психология, лидерство, предприемачество и много други. На това място срещнах много нови приятели, а самият колеж обогати и разшири кръгозора ми в много и различни измерения.

Поради физическа невъзможност на Петър Марков да преподава, дейността на Марков Колеж постепенно замря след 2006 година, но знанието остана архивирано. Две години по-късно, стартира проект за възобновяване дейността и идеята на колежа, в който участват предишни водещи и асистенти и над 100 бивши курсисти със своето мнение и съвети. Така вече новата и обогатена програма е вече факт и от октомври стартира нов, едногодишен курс на обучение.

Ето какво казват от “Марков Колеж”:

Вярвате ли, че всичко, което сте постигнали е късмет или сте от хората, които знаят, че животът им и те самите са такива, каквито са се направили? Случвало ли ви се е да мислите за принципни неща и да ви липства много малко, което би поставило всичко по местата си? Задавате ли си въпроси, за които другите казват, че си губите времето? В Марков колеж търсим отговори на такива въпроси.

Официалното откриване на обновеният “Марков Колеж” ще се състои на 16 септември от 19:00 часа в залата на хотел Сити Best Western (София, ул. “Стара планина” № 6). Ще имате възможност запознаете с концепцията на обучението, както и да придобиете по-добра представа за “Марков Колеж”. Допълнително информация може да получите и от интернет страницата на колежа: www.markovcollege.com

Ако пропуснете официалното откриване на новата учебна година имате допълнителна възможност да се запознаете с програмата на обучение – на 24 септември и 1 октомври ще се проведат малки презентации на курса, който ще стартира на 4 октомври. Той ще бъде в неделя от 15 часа, в учебната за зала на колежа, която се намира на ул. Цар Самуил 122. Водещи на този курс ще бъдат Гергана Маркова и Мария Николова. Вижте какво включва програмата на обучението.

Ето какво споделят и други бивши курсисти на “Марков Колеж”:

“В началото си мислех, че това е поредния курс по личностно развитие, но с времето промених отношението си. В Марков колеж се научих на дисциплина в работата върху себе си. Благодаря за възможността!”

“Традиционното образование създава добри изпълнители и служители на вече съществуващи идеи и организации. Марков колеж е работилница за мислене, с което сам можеш да създаваш такива.”

“Винаги ми е било трудно да опиша с няколко думи какво е това Марков колеж. Сега вече съм спокойна и се радвам, че е така – нима може да се опише с малко думи нещо, което се отнася до нас, живота ни, изборите, които правим.”

Пожелавам едно успешно ново начало на целият екип от “Марков Колеж”, както и на всички бъдещи курсисти.


Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 3)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл