Най-добра презентация в света

Ето, че дойде ред и на тазгодишният конкурс на SlideShare.net за най-добра презентация. Съобщавам ви го с малко закъснение, за което се извинявам, но се надявам това да не попречи на творческия ви порив и желанието за участие. Конкурса стартира на 3 август и е с крайна дата за качване на презентации – 8 септември. Журито, както казват от SlideShare, са гурута в социалните медии и експерти в презентациите. Това са Padmasree Warrior, David Armano и Guy Kawasaki.

Тази година спонсор на конкурса е Adobe Acrobat 9. Това е един нов продукт на Adobe, който предлага доста интересни възможности. Отредена е специална награда за презентация, изготвена на Adobe Acrobat 9.

Вижте повече за самия конкурс:

Вижте презентациите до момента: worlds best presentation contest 2009 entries

Подозирам, че тази година преимущество ще имат оригинални презентации, които предизвикват действие по обществено значими и нашумели проблеми. Единият ключов момент е историята, която искате да разкажете. Тя може да бъде и от личен характер, но е важно начина, по който ще я структурирате и разкажете. Във всеки случай, предимство биха имали истории, разказани по оригинален и креативен начин. В този конкурс от значение е и дизайна и изработването на самата презентация. Конкуренцията вече е доста сериозна. До момента се наложи и придобиха голяма популярност презентации, които наблягат на визуалното представяне и малкото текст във всеки слайд. Това определено е ефективно за изнасянето на една презентация, но в подобен конкурс ще се търси нещо ново и оригинално. Едно е сигурно – необходимо е слайдовете да бъдат приятни за гледане, текста лесен за четене, изображенията – качествени и емоционални, а историята – увлекателна и докосваща всеки, който я гледа.

Ето няколко статии, които могат да ви бъдат полезни в изготвянето на вашата презенатция:

Вижте и победителите от минала година:


THIRST

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: crisis design)Foot Notes

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: design inspirational)Zimbabwe in Crisis

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: refugee hyperinflation)


Пожелавам успех на всеки, решил да участва в този конкурс. Може да споделите вашите презентации в коментарите под тази статия. Ще се радвам да подкрепя всяко едно българско участие с каквото мога. Пожелавам ви вдъхновение!

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Все още няма гласове)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл