Коучинг конференция с бащата на коучинга

Коучинг конференция с участието на “бащата” на коучинга – Тим Галуей, ще се състои в Leeds Metropolitan University през януари 2010 г. в Лийдс, Великобритания.

Конференцията е уникална възможност за професионални коучове, лидери и висши мениджъри да преодолеят това, което стои на пътя към успеха – “вътрешните пречки” на страха, съмнението, самоосъждането и ограничаващите вярвания, които често ни карат да се борим с това, което правим. Както и да научат практически начини как да извлекат най-доброто от себе си и другите.

По време на конференцията участниците ще бъдат коучвани от пионерите на подхода Inner Game за трансформация на бизнеса и личния им живот – Тимоти Галуей и сър Джон Уитмор.
Регистрация за конференцията и допълнително информация: Inner Game Conference


Кой е Тимоти Галуей?

Тимоти Галуей е създателят на Inner Game (“вътрешната игра”) подхода и е известен в света като “бащата на коучинга” – човекът, от който се заражда професията коучинг.

Преди повече от 30 г. като треньор по тенис Тимоти Галуей открива подход за постигане на качествено нови високи резултати, който прави революция в спорта и постепенно се пренася и в бизнеса. Този подход след това дава началото на цяла професия, известна днес като коучинг, която помага на мениджърите да отключат потенциала на хората и организациите и да постигат качествено нови резултати. По данни на PricewaterhouseCoopers коучинг индустрията в света днес генерира приходи от 1,5 милиарда долара годишно.

Тимоти Галуей е завършил Харвардския университет, където е учил английска литература и е бил капитан на отбора по тенис. Служил е в Американския военен флот и е един от основателите на колеж по хуманитарни науки в Средния запад. От средата на 70-те години на миналия век Тимоти Галуей написва серия от бестселъри под наслова Inner Game, които дават нова методология за развитието на лично и професионално съвършенство в много области на живота и бизнеса. През последните 20 години Галуей е използвал вътрешната игра като подход в работата си с корпорации в САЩ и по света в търсене на начини за управление на промяната. В момента той работи над най-новата си книга The Inner Game of Stress (“Вътрешната игра в стреса”).

Сред дългосрочните му клиенти са AT&T, IBM, Arco, Anheuser Busch, Apple Computer и Coca-Cola. П

Повече за Тимоти Галуей

Кой е сър Джон Уитмор?

Сър Джон Уитмор е председател на борда на водещата коучинг компания Performance Consultants, базирана във Великобритания. Той е човекът, който през 80-те години на миналия век пренася от САЩ в Европа коучинг метода Inner Game на Тимоти Галуей. Наричан е “бизнес коуч №1″ от британския вестник “Индипендънт” и е признат като “човекът с най-голям принос за развитието на коучинг професията” от Британската Асоциация по коучинг. Удостоен е с наградата на Президента на Международната коуч федерация (ICF) за приноса му към развитието на коучинга. Той е сред дойените на коучинга не само, защото е сред пионерите в този бранш, а и защото с работата си е популяризирал коучинга като професия, а не отделни подходи в него.

Сред клиентите на Performance Consultants в световен мащаб са: Европейската комисия, Европейския патентен офис, Централата на ООН в Женева, IBM, Pricewaterhouse Coopers, T-Mobile, Nokia, GE, HSBC. А във Великобритания – CIPD, easyJet, Eli Lilly, IKEA, Lee Cooper, Oxford School of Coaching and Mentoring, Proctor and Gamble, Royal Bank of Scotland и др.

Автор е на пет книги за спорта, лидерството и коучинга, сред които най-популярната е Coaching for Performance, от която са продадени над 300 000 копия на 17 езика. Той започва кариерата си като професионален автомобилен състезател в екипа на Ford и е печелил Британското и Европейското първенство Saloon Car през 60-те години на миналия век. На 23 април 2009 г. сър Джон Уитмор бе гост на телеконференция на българското представителство на Международната коуч федерация (ICF).

Повече за Сър Джон Уитмор

 

Благодарности към Ирина Гроздева и Петър Горялов
от DreamersDo
, за предоставената информация.

 

Препоръчана литература:
Coaching for Performance, Third Edition (People Skills for Professionals)
The Inner Game of Tennis: The Classic Guide to the Mental Side of Peak Performance
The Inner Game of Golf
The Inner Game of Work: Focus, Learning, Pleasure, and Mobility in the Workplace

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 1)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл