Разкажете ни за учителя, който винаги ще помните.

konkurs1ви Юли. Приключи още една учебна година и лятната ваканция може да започне. По този повод решихме да проведем и първият конкурс в нашия блог. В InspireLearning.net пишем за ученето, обучения и вдъхновения. В тази връзка е и темата за конкурса:

Разкажете ни за учителя, който винаги ще помните.

Всеки от нас има такъв учител. Всеки е бил докоснат от някой друг, по пътя на собственото си развитие. Докоснат по такъв начин, който е променил или затвърдил посоката, по която сме били поели. Не е задължително това да е човек, който ви е преподавал в училище. Може да е бил приятел, или някой случайно срещнат, или ваш шеф… Това е човек, който ви е вдъхновил за нещо голямо, без той да знае за това. Човек, който е допринесъл за вашето развитие с нещо. Сега е момента да споделите с какво. Разкажете ни за този човек.

Разкажете ни в няколко страници за учителят на вашия живот, който ви е вдъхновявал най-много. Разкажете ни с какво ви е вдъхновил, какъв човек е той, с какво се занимава, какво отношение сте получили от него. Защо винаги ще го помните? Какъв отпечатък е оставил върху вашето развитие?

Разкажете ни вашата история в 1-2 страници и ни я изпратете на konkurs@inspirelearning.net . За това имате цяло лято. Изпращайте своите разкази до 30 август 2009 г. (Може да направите вашия разказ и под формата на презентация. Ще има допълнителна награда за разкази в презентации!)

Най-добрите разкази ще бъдат публикувани в страниците на този блог, а един от вас ще спечели безплатна книга – “Последната лекция” на Радни Пауш.

Ранди Пауш е един забележителен учител, оставил траен отпечатък сред много негови студенти и хора по цял свят. През април 2008 г. книгата на Ранди Пауш оглави класациите на Амазон и Ню Йорк Таймс и се задържа на челно място в продължение на 41 седмици, превръщайки се в една от най-продаваните книги не само в Америка, но и в целия свят. Списание Пийпъл обяви “Последната лекция” за една от десетте най-хубави книги за 2008 г. Само за няколко месеца тя достигна рекордни продажби от над 4 милиона екземпляра и беше преведена на повече от 40 езика. Включително и на български.

За мен лично, той е едно олицетворение на вдъхновяваща личност, който успява да въздейства на страшно много хора. Включително и на мен самия. За това считам, че неговата книга ще бъде невероятен подарък за някой от вас. Прочете повече за Ранди Пауш и неговата Последна Лекция. На този линк ще откриете и видео запис на една от неговите лекции, както и неговото гостуване в предаването на Опра Уинфри.

Пожелавам ви едно вдъхновяващо лято.

Очакваме вашите разкази на
konkurs@inspirelearning.net
до 30 август 2009 г.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.60 / гласували: 5)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл