Как да общуваме и слушаме емпатично.

Общуването е нещо, което правим всеки ден, от деня, в който сме се родили, че дори и преди това. Толкова дълго, толкова често го правим, че дори не се замисляме, как го правим. Работата е, че всички говорим, но дали умеем да общуваме?! Всъщност, когато човек се замисли, какво се случва в един комуникационен канал между двама души, цяло чудо е, как успяваме да се разберем. Ако въобще успеем. В един разговор, много често сме заети повече с нашите собствени мисли, отколкото със слушането и чуването на това, което казва другият. А всеки иска да бъде разбран.

Темата за общуването ми е много любима и страшно се зарадвах, когато попаднах на блог, посветен на нея: obshtuvai.com. В него ще може да откриете интересни и полезни материали за общуването в личен план и в работна среда. Неговият създател – Марио Пешев, е обърнал внимание и на особеностите в бизнес комуникацията. Блогът е още нов и реших да го подкрепя чрез един материал, който ни показва как слушаме другите и как бихме могли да общуваме по-добре. Вижте го ето тук: Как да общуваме и слушаме емпатично.

Комуникационните умения, като цяло, заемат много съществена част в арсенала от умения, с които трябва да разполага един обучител. Това е и причината да им отделям и специално внимание в InspireLearning.net. В категорията Комуникационни Умения, ще може да откриете полезни съвети и информация, с които да обогатите уменията си за общуване , било то индивидуално или пред група хора водейки обучение или правейки презентация.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 3.00 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл