DOC отговаря – Как да мотивирам първокласник да учи чужди езици?

docexpans

Читател на InspireLearning.net попита нашият експерт – DOC, следното:

“Здравейте,
много бих се радвала ако ми дадете някои практични съвети как да мотивирам първокласник да учи чужди езици? Предварително благодаря”

Ето и насоките, които дадохме, на това запитване:

Малките деца, особено на тази възраст, са много любопитни. Любопитството е първоосновата в мотивацията за учене и при тях е много естествено. Ако му кажеш, че “трябва” да учи чужд език и се опитваш да обясняваш защо, има голяма вероятност детето да започне да се съпротивлява и да не иска да учи. Но ако подходиш от гледна точка на любопитството, като го подхранваш лека полека, може да започне и сам да иска да учи  чужди езици.

Събудете любопитството по някакъв начин – Интересни книжки на чужди езици. Съществуват електронни игри за деца, които обучават на чужд език. Подходете чрез любимата му телевизионна програма. А може би още по-добре е, ако събудите любопитството му към някоя държава, в която се говори този език.

Ако го записвате към някоя школа, заведете го първо да пробва. Да поседи известно време. Да се запознае с някое друго дете, или ги запишете заедно с някой негов приятел.

В самия курс, най-вероятно учителя/учителката използват различни интересни методи, които са интересни на децата и правят обучението като игра. Започне ли веднъж, може да му стане много интересно.

Ако не се запали от първият път, не настоявайте много. Пробвайте пак по-късно, но не се натрапвайте с идеята за учене на езика.

Ако прояви интерес, но в последствие му се стори малко трудно – окуражете го в този момент, подкрепете го, покажете му, че може да се справи и това е само момент.


Ако искате и вие да споделите вашите насоки и да дадете практичен съвет на поставения въпрос, може да го направите в частта за коментари, която се намира малко по-надолу.


Задайте вашите въпросиМоже да получите безплатна консултация по темата от виртуалният ни експерт – DOC. Изпратете вашето запитване или въпрос, по който желаете да получите консултация, като използвате приложената форма.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.00 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл