Ярост и адреналин между шамарите

Младежи разрешават конфликти като на игра

От 26-ти до 28-ми юни над 150 младежи от цяла България ще се съберат в София, за да вземат участие във втория национален фестивал на социалния театър “АГОРА”. Фестивалът ще бъде истински арт-маратон, тъй като в рамките на 3 дни на сцената на читалище “Славянска Беседа” в столицата ще бъдат показани цели деветнайсет форум театрални представления. Младежите, на възраст от 13 до 25 години, ще търсят с помощта на публиката алтернативни начини за разрешаване на ежедневните си проблеми. Домашното насилие, агресията в училище, екологията и човешките взаимоотношения са едни от най-често срещаните теми, разработени в представления по истински случки, преживени от участниците в театрално-дискусионните групи. “Ярост”, “Адреналин” и “Между шамарите” са заглавията на три от деветнайсетте спектакъла, които ще представят младите българи от София, Благоевград, Гоце Делчев, Горна Оряховица, Велико Търново, Търговище и Златоград.

Младежки театрално-дискусионни клубове в България

 

cveteФестивалът АГОРА е зеключителната дейност от втората фаза на проекта “Граждани на Европа“,
реализиран от театър “Цвете” и финансиран от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. По този проект екипът на театър “Цвете” обучи над 40 младежки лидери, които да популяризират техниките на форум театъра и да създадат нови театрално-дискусионни клубове в своите градове. Поради благородното и позитивно влияние, което този тип социален театър оказва върху публиката и участниците в него, ръководителката на проекта Цвете Янева беше отличена с награда за Вдъхновяващ лидер на церемонията по връчването на първите в България награди за личностно развитие “Същност”, която се състоя на 14-ти юни в Модерен Театър в София.

Вторият фестивал на младежкия социален театър “АГОРА” ще бъде открит на 26-ти юни с пресконференция и кръгла маса с начало 14:00 в залата на читалище “Славянска Беседа” на ул. Г.С. Раковски 127.

Изтеглете програма на фестивал “АГОРА”

Благодарим на Венци Ненков и Омай.ТВ
за предоставената информация

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Все още няма гласове)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл