Цветен анализ за вас и вашите презентации

В нашето ежедневие сме обсипани и заобиколени от цвят и багри. Цветът е навсякъде в природата. Благодарение на него ние улавяме различни сигнали и реагираме на тях – спираме на червен светофар, зачервеният котлон означава – горещо, червената ягода означава – сладко, зеленото ни действа успокояващо или може да се асоциира с пари. Всеки цвят ни говори нещо, има свое послание. Благодарение на цветовете можем да разпознаем узрял или горчив плод.

По същия начин цветовете въздействат и цветовете във вашата презентация. Те могат да провокират към действие, да направят презентацията ви приятна и привличаща или трудна за гледане и отвличаща вниманието. Много е важно да изберете подходящата комбинация от цветове, която би помогнала за вашето представяне, вместо да отблъсне потребителите. Вече ви разказахме за цвета и как може да го комбинирате. Представихме ви инструменти като Kuler на Adobe, който може да ви помогне да изберете цветова тема, чрез комбиниране на цветове или извличането им от картинка. Представихме ви и Colorrotate – онлайн инструмент за комбиниране на цветове.

Друг интересен начин за избор на подходящия цвят ни предлагат авторите на сайта MyColour.bg. Там може да направите цветен анализ на вас самите или вашата фирма. В основата на сайта стои компютърен алгоритъм, разработен по методите на Франк Дон. На база на този цветен анализ, вие може да разберете, кои са цветовете, които ви допълват и са подходящи за вашата личност и харизма. Така може да използвате съветите от индивидуалния ви цветен анализ в изработването на следващата ви презентация. Цветния анализ може да ви бъде от още от полза в избора на цветове за вашите визитки, логото на новата ви компания или продукт, начина по който се обличате или храните и много други. Освен индивидуален цветен профил, от сайта може да получите още много полезна информация за цветовете във вашия живот: Теории за цветовете, Цветовете в бизнеса, Цветовете в дома, Цветовете в гардероба, в храната и др.


ПЪЛНА ПРОМЯНА ЗА ВАШАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Пълна промяна за вашата презентация
Вижте промяната, която направихме върху презентация на Contacto.bg. В тази статия ще видите презентацията Преди и След заедно с коментари относно дизайна.
Изпратете ни и ваша презентация, ако искате да участвате в рубриката и даполучите безплатен редизайн.

При нас може да поръчате и професионален дизайн и редизайн за вашата презентация, както и консултиране по предварителната подготовка и изготвянето на презентацията.
Ако това ви интересува,
свържете се с нас за допълнителни уточнения и въпроси.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 4)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл