Какво е да получиш награда за сбъдната мечта?

1opening

В неделя вечерта /14 юни/, на официална церемония в Модерен Театър – София, бяха връчени първите по рода си награди за Личностно Развитие – “Същност”. Събитието бе организирано по повод юбилея на фондация “Същност”, чиято основна дейност е провеждането на семинари подпомагащи личностното развитие и израстване на всеки. Пред повече от 300 души бяха връчени награди за Голяма промяна, Сбъдната мечта, Вдъхновяващ лидер, Творчество и Принос към общността. По време на церемонията, своята същност проявиха и Милена Караджова, Деница Георгиева, Огнян Николов, Надежда Миразчийзка и актьорите от Бали и Мим Арт, които вдъхновиха и очароваха публиката със своите изпълнения.

the5Всичко започва преди 5 години /а дори и преди това/, когато пет красиви жени решават да сформират фондация “Същност” – Милена, Наталия, Еми, Фида и Руми. “Бъди промяната, която искаш да видиш в света” е мисълта, идеята, която ги обединява и невидимо присъства във всичко, което правят. А пет години по-късно, бурните ръкопляскания на гостите показаха, че всичко, през което са преминали, не е било напразно. Бурните ръкопляскания бяха и за всички онези, дръзнали да направят смели крачки към постигане на своите мечти и които показаха, чрез личния си пример – “Сбъдвай! Възможно е!“.


kalinКалин Ненков спечели награда “Чудотворна Същност” . Той осъществи мечтите на “детето”, “пътешественика” и “професионалиста” в себе си. Преодолявайки редица ограничения, той успя да управлява влак “Диана експрес”, да танцува безгрижно по плажовете на Куба и след две поредни обучения в Тайланд, да въведе за първи път в България практиката на прилагане и преподаване на Тай масаж.


konstantinaВ категорията “Проявена Същност”, наградата за голяма промяна бе отсъдена на Константина Вукелату. За смелото ново начало на независима и успешна жена. След 23 години съвместен живот, Консатнтина се разделя със съпруга си и своята финансова сигурност. Започва свой бизнес и преоткрива живота като страхотно приключение.


kalinaНай-творческата награда бе присъдена на Калина Кръстева – Брейлсфорд. Вдъхновена от възможността да изразява себе си чрез фотография, Калина започва своя творчески път плахо – с импровизирана изложба в парка. Днес вече получава професионални поръчки, неини творби участват в търгове, а само преди четири дни достига своя първи връх с откриването на самостоятелна фотографска изложба, в хотел Арена ди Сердика.

cveteА с най-вдъхновяващата награда за създаване на бизнес, организация, проект или начинание, чрез които се постига положително влияние върху много хора, беше удостоена Цвете Янева. Основател на столичния театър “Цвете” и инициатор на десетки творчески и социални инициативи. Номинирана за успешната реализация на проектите “Граждани за Европа”. Екипът на театър “Цвете” обучава в техниките на форум театъра над 300 младежи в повече от 10 града и с това оказват пряко влияние на многохилядна публика в цяла България.

Единствено в категория “Благотворна Същност” номинациите и гласуването не бяха публични. Настоятелството на фондацията избра да връчи статуетки на трима души, които са отдали най-голям принос към общността: Огнян Николов – създател на първия български семинар към фондация “Същност” – “Проява на гласа”, когото вече са посетили над 600 участника; Елена Камбурова – Нейният професионализъм и опит в сценографията, одухотворени от присъствието й, даряват всяко събитие с автентична атмосфера и дух; Владимир Владимиров – споделя пътя на израстване на фондация “Същност” от самото и сформиране, а и преди това, поема отговорност за озвучаването на всички семинари, като обучава и други хора в спецификата на тази работа с грижата на професионалист и приятел.

allТова бяха първите, които се осмелиха да споделят мечтите си. Едва ли някой от номинираните, си беше давал сметка, какво означава за другите сбъдването на собствените им мечти, докато не се качиха на сцената и чуха бурните овации от всички присъстващи. Няма по-вдъхновяващо нещо от това, да видиш как човек се осмелява да прояви истинската си същност и постига своите мечти!

По време на церемонията беше връчена и една специална награда. Човекът, който взе статуетката в ръцете си сподели, че като малък е мечтаел да спечели “Оскар”, но в момента се радваше, че не е бил достатъчно ясен в намерението си. Човек, изпълнен с любов и доброта. Човек, който е успял да докосне със сърцето си хиляди други хора и по този начин да ги подтикне към положителна промяна. menisМенис Юсри – създател и главен фасилитатор на семинарите “Същност”. Той, повече от двайсет години, провежда тези семинари с непресъхващ ентусиазъм и енергия. Едва ли имаше човек, който да не отиде и лично да му благодари по време на коктейла, след официалната церемония.
Лично аз винаги съм срещал разбиране и подкрепа в него. Менис е и човек, който ме вдъхновява със своята същност и начина, по който я проявява. Благодаря ти, Менис!


За тези от вас, които нямаха възможност да присъстват, могат да се насладят на следващия кратък видео материал, част от церемонията по връчване на наградите. А единственото, което мога да ви пожелая, след подобна вечер, е : “Сбъдвай! Възможно е…


Благодрности към Марин Митев,
който ни предостави снимки от събитието.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 3)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл