PimpMySlide – презентация на Contacto

Първият участник в нашата рубрика “Pimp My Slide” е социалната мрежа на българската бизнес общност – Contacto.bg

Целта на презентацията е да представя социалната мрежа и нейните възможности. Предназначена е да бъде гледана самостоятелно и всичката необходима информация да бъде налична и ясна в самите слайдове.

Ето презентацията, която ни изпратиха от Contacto.bg, с желание да направим редизайн на слайдовете:


Ето я и презентацията след обновяване на дизайна на слайдовете изработена от нас:

Като цяло презентацията е добре структурирана. Ясно се отличават отговори на въпросите: Какво е Contacto? Какво е социална мрежа? Какво предлага Contacto?. Тази последователност се запазва и в сменения дизайн, като има малки подобрения в последователността на някои слайдове.

Първото нещо от обновяването на дизайна беше да се отървем от стандартния използван темплейт и да изберем нов стил на презентацията. Самия стил е важен, защото той определя цялостния облик на нашата презентация. Определя се от повтарящи се елементи по време на цялата презентация. В случая това са избора на цветове, избора на шрифтове, избора на картинките и тяхната подредба на слайдовете.
Стила основно беше повлиян от излъчването и дизайна на социалната мрежа Contacto.bg.

  • Слайдовете са изцяло на бял фон
  • Използваните цветове са избрани от цветовете на логото и сайта – червено, черно и сиво.
  • Избраните картинки са с бизнес излъчване и на бял фон. Картинките са селектирани от www.stockxpert.com
  • Използвани са шрифтове от самото лого, но само където се споменава името. Основния шрифт е Calibri, който е изчистен, четим и масово разпространен /т.е. не би имало проблем, ако презентацията се отваря на различни компютри/

Ще забележите, че самите слайдове са простички, изчистени, без излишни елементи. С изключение на заглавния слайд, не изискват никакви специални умения за графичен дизайн и оформление.

Искам да ви обърна внимание на слайдове 5 и 6 от първоначалната презентация, които в последствие са представени с 6, 7 и 8. Те касаят представянето на статистически данни, информация и графики. В повечето случаи, колкото и шарени да са графиките, са доста скучни и дори трудно разбираеми. Важното е какъв е извода от тях. Вместо да показвате сложни графики е достатъчно да извадите основния извод или резултат в едно изречение и да го представите по подходящ визуален начин в един или няколко слайда. Важно е посланието и извода, а не толкова сложните графики. Ако се налага, винаги може да раздадете допълнително материали на хартия с цялостната графика.

В частта на презентацията, където са представени възможностите, които предлага Contacto.bg направихме кратки промени. Първо избегнахме повторението на някои от възможностите. След това разделихме заглавията на отделен слайд. По този начин се отдаде допълнителен фокус към отделните характеристики. Подсилихме представянето на всяка една характеристика, като я илюстрирахме с картинки от самата уеб страница.

Ако желаете, може да споделите и вашето мнение, препоръки и предложения относно дизайна на презентацията в частта за коментари под тази статия.

За да получите безплатен редизайн на вашата презентация и да участвате в тази наша рубрика, може да използвате формата от този линк: Pimp My Slide

При нас може да поръчате и професионален дизайн и редизайн за вашата презентация, както и консултиране по предварителната подготовка и изготвянето на презентацията.
Ако това ви интересува,
свържете се с нас за допълнителни уточнения и въпроси.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.50 / гласували: 8)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл