Честит 24 май!

Снимка БГНЕС

На този ден българският народ чества създаването на славянската писменост. На този ден прославяме имената на Св.Св. Кирил и Методий и техните ученици и последователи. На този ден си припомняме най-светлите събития от нашата просвета и култура.

На този ден си спомняме и за нашите най-светли мигове, когато в първи клас сме се научили да пишем първите букви от българската азбука – Аа, Бб, Вв … И така сме поставили началото в нашето собствено осъзнато културно развитие.

“Този ден е не само празник на миналото, но той трябва да ни зарежда с енергия и в днешния, и в бъдещия ден”, каза президентът Георги Първанов пред Народната библиотека.

“Ние трябва да се обединим днес, че образованието и културата са най-важните неща, които могат да ни придвижат напред като народ и държава…
Средствата, които се влагат в в образование и наука, не са похарчени пари, а са най-умно инвестираните, особено в началото на 21-ви век. Те са залог за бъдещето”, каза в словото си министърът на образованието Даниел Вълчев.

Много хубави думи от речите на нашите политици, които силно се надявам, да не останат написани на бял лист от поредното слово по случай празника, а да можем всички да видим тяхното изражение в действия и дела.

Не бива да забравяме, че развитието на българската просвета и култура участваме и всички ние, като народ, а не само политиците, които сме избрали. Какво ще бъде бъдещето развитие, зависи от всеки един от нас. От това, с което всеки допринася за собственото си развитие и за развитието на другите около него.

Нека на този ден си спомним нашите учители и им благодарим за времето и усилията вложени в нас. Нека си спомним онези, които са оставили най-силен отпечатък в собственото ни развитие и да последваме примера, който са ни дали.

Светъл празник на всички българи!

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл