Презентация на седмицата – Meet Henry

Известно време следях най-търсените фрази, чрез които хората попадат на този блог. От тях, коментарите и мейловете, които поличавам, както и от разговорите ми с приятели установих, че когато се заговори за презентация, твърде много хора се притесняват най-вече от PowerPoint и се плашат от мисълта, че не са наясно с тази програма.

Ще го кажа директно: Вашата презентация не е само PowerPoint! Изготвянето на слайдове е последната част от изготвянето на една презентация и в никакъв случай не е най-важната!

За да си направите слайдовете, не е нужно да сте брилянтен дизайнер или пък виртуоз на PowerPoint (или който и да е друг софтуер за изготвяне на слайдове). Дори колкото по-малко знаете, толкова по-добре. Забелязал съм, че когато някой научи нов трик в PowerPoint моментално бърза да се похвали и да го използва колкото се може повече в следващата си презентация. И така слайдовете се превръщат в една чудесна демонстрация на поредния ефект, но не и на вашето основно послание.

За да изготвите слайдовете си на PowerPoint, като технически умения са ви необходими няколко простички и основни неща:

  • Как да отворите програмата
  • Как да въведете текст
  • Как да вмъкнете картинка
  • Как да си запишете файла

Това е напълно достатъчно!
И ще ви го демонстрирам с таз-седмичната презентация. Може да видите същото нещо и в презентацията “ЖАЖДА“, която стана най-добра презентация в конкурса на SlideShare.net за 2008 година.

Това, което прави успешна една презентация е историята – начина, по който сте структурирали информацията и по който сте я разказали.

Ето и примера ми в това отношение:


Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 3.50 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл