Полезни инструменти за PowerPoint


Има много и различни софтуерни продукти за правене на слайдове и презентации, но PowerPoint си остава най-разпространения и често използван продукт.

В този пост ще ви запозная с няколко полезни програмки и сайтове, които да подпомогнат или улеснят работата ви с PowerPoint.

Конвертиращи програми и преглед на PowerPoint презентации

За да разглеждате презентации на PowerPoint не е необходимо да имате инсталиран пълния продукт. Достатъчно е да си изтеглите безплатна програма за преглед на презентации от сайта на Microsoft. Така ще може да преглеждате и презентации, които не са съвместими с вашата версия на PowerPoint. Това важи за тези от вас, които работите с по-стари версии, а сте получили презентация направена с по-нова.
Натиснете тук, за да изтеглите нужната ви програма.

Споделете своите презентации
Съществуват няколко сайта, където може да качите вашата презентация и да я споделите с приятели, колеги или клиенти. По този начин може да избегнете изпращането на големи файлове по електронна поща. Другото основно предимство е, че потребителите няма да имат затруднения в разглеждането на презентацията:

Търсачка за презентации
Brupt.com e онлайн търсачка, в която може да търсите за всички PowerPoint файлове, индексирани от Google. Също така може да търсите и за други документи и файлове, които са споделени в интернет.

Вмъкване на уебстраница във вашата презентация
Ако ви се налага да направите живо представяне на някоя уеб страница, вече може да го направите без да излизате и прекъсвате презентацията си. Необходимо е само да изтеглите приложението LiveWeb. Необходимо е да имате връзка с интернет, докато правите презентацията си.

Вмъкване на видео от YouTube
За да разнообразите вашата презентация или да илюстрирате нещо, може да вмъкнете видео директно от YouTube. Не е необходимо да изтегляте клипчето. Достатъчно е само да инсталирате приложението YouTube Video Wizard. За да вмъкнете видео е достатъчно само да посочите линка към него. Необходимо е да имате постоянна връзка с интернет.

Конвертиране и записване в PDF
В интернет може да намерите различни програми, които конвертират файлове в PDF.
Ако ползвате пакета Office2007 може да изтеглите безплатното приложение на Microsoft, чрез което ще може директно да записвате своите файлове в PDF формат.
Изтегли от тук.

Следващите две приложения са безплатни. Те отново ви дават възможност да запишете файловете си в PDF формат. Разликата е, че чрез тях принтирате файловете в PDF. Това означава, че вместо Save As от менюто трябва да използвате командата Print. За повече информация прочетете допълнителните оказания към програмите:

Защо да конвертираме в PDF? – по този начин намалявате размера на файла; подсигурявате се, че презентацията ви ще бъде видяна с подходящите цветове и шрифтове; защитавате до известна степен информацията и слайдовете си.

Конвертиране в SWF формат
Чрез тази програма може да конвертирате своята презентация във Flash формат. Предимството е, че ще запазите аудио и анимациите на слайдовете, ако имате такива.

Конвертиране във видео
E.M. Free PowerPoint Video Converter е безплатна програма, чрез която може да конвертирате вашата презентация във видео файл в следните формати: WMV, Ms Mpeg4 AVI, MPEG, mp3, BMP. Програмата предлага конвертиране и в други формати, но в платената си версия.

Направете си скрийнсейвър от презентация
AnySaver е безплатно приложение, което конвертира вашата презентация в screensaver.

Ако знаете други интересни и полезни приложения или сайтове, може да ги споделите в коментарите под тази статия.Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 6)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл