Презентация на седмицата – What Teachers Make

Тази седмица реших да направя едно малко лирическо отклонение, за да съм в крак с темата за учителите, повдигната от представянето на Бил Гейтс пред TED.com. Презентацията, която предстои да видите е извън контекста на обичайните презентации, подготвяни за представяне пред публика. Тя е умело съчетание на текст и аудио, правещо една поема по-въздействаща.

Поемата се казва “What Teachers Make” или “Какво правят/изкарват учителите”. Неин автор е Тейлор Мали – учител и поет, чието изявление за мисия започва с: “Искам да помогна за реформа на образованието в Америка от върха до самото дъно…”. /Може да научите повече за него от уебстраницата му: http://www.taylormali.com /. Заедно с Ethos3 спретват тази презентация, чиято цел е да прославя учителите навсякъде.Има и какво да се научи от тази презентация.

Тя е чудесен пример за демонстрация, как визуалните средства служат да подсилим важните части от нашето представяне. Ефекта от поемата е доста по-добър, от слушане само на звука и думите. Обърнете внимание на синхрона – как автора подсилва с интонацията си някои думи и изрази и как те са подсилени визуално. В случая не са използвани снимки и изображения, а предимно текст. И пак, въздействието е доста забележително.

Разбирайки този принцип, би ви помогнало по-лесно да определите нещата, над които да акцентирате. Допълнително тази презентация би могла да провокира идеи за вашата следваща презентация.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.83 / гласували: 6)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл