Бил Гейтс за образованието и великите учители

Спомене ли се името – Бил Гейтс – всеки се сеща за компютри и технологии. Миналата седмица той направи представяне пред аудитория от TED.com, но този път не говори за новата версия на Windows, а за новата “версия” на Бил Гейтс и за това, как смята да подобри света. В първата половина на своето представяне, говори за маларията пренасяна от комари, а във втората – за образованието в Америка и как биха могли да правят по-добри учители.Публикувам това видео, защото смятам, че нещата, за които говори, са валидни и за нашата държава. Определено държавното ни образование има много проблеми и трудности, които не ми се иска да обсъждам. Въпроса е – Какво правим за подобрение на образованието?

Чувал съм много оправдания – няма пари, управляващите не струват, корупция, лични интереси… направо да се хванеш за главата – от къде да започнеш да го “оправяш” това образование?!

Отговорът е простичък – трябват ни велики учители – и Бил Гейтс го казва. И това не важи само за държавното образование, но и за всички останали форми на обучение.

Не е нужно да търсим решение на всички проблеми в образователната ни система. Можем да започнем от себе си, като станем по-добри и по-вдъхновяващи учители, обучители, треньори.

Сигурен съм, че в България има много велики учители и се радвам на възможността, да пиша и за тях в този блог.

Вижте още интервюто с Бил Гейтс след неговото представяне…

Ако искате да научите повече за благотворителните дейности на Бил Гейтс, може да посетите сайта на неговата фондация: www.gatesfoundation.org


Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Все още няма гласове)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл