Вмъкване на видео в презентациите от SlideShare.net

Eдна чудесна новина от SlideShare.net
Вече има възможност да се вмъкват видеота от YouTube в презентациите, които споделяме в SlideShare. Защо ни е тази нова възможност, която ни предлагат основателите на сайта? Вариантите, в които бихме могли да използваме тази екстра са доста:

Може да разнообразите вашето CV, като направите презентаация на себе си и вмъкнете свое лично представяне. Или пък да направите последователност от клипчета с новини. Или да илюстрирате част от презентацията си с определено видео… Възможностите са различни и единственото ограничени е в нашето съзнание. Вмъквайки видео, бихте могли да подкрепите вашето послание и да го направите още по силно. Но… може и да го разрушите. Внимавайте с употребата му, както и при останалите елементи в една PowerPoint презентация. Когато ви се прииска да вмикнете видео и да разнообразите презентацията си по този начин си задайта въпроса “С какво, това видео, ще подсили вашата идея?”. Питайте се “И какво от това?“, а не просто “Какво?

Технически вмъкването на видео в презентация, споделена в SlideShare не се отличава особено от вмъкването в блог или интернет страница. Просто трябва да качите презентацията си във вашия профил в SlideShare, както обикновенно. После избирате “Edit” и “Insert YouTube Video”. Копирате адреса на видеото от YouTube и го пействате в определеното текстово поле. Това е всичко.

Ето и презентацията от SlideShare с демонстрация на вмъкнати видеота:

 

 

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 1)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл