Публиката ви харесва!

Ethos3 е компания, която предлага услуги в областта на презентационните умения. Ако скоро имате презентация, но не владеете PowerPoint или считате, че дизайна ви куца… и сте в Съединените Щати, може да се възползвате от техните услуги. Ентусиастите от Ethos3 поддържат и фирмен блог с доста интересни материали свързани с презентации и говорене пред хора.

Представям ви първата им статия за тази година, която е насочена към страха от излизане пред публика:

The Audience Likes You от Scott Schwertly

Ако английският не е сред езиците, които владеете, ето превод на статията:

 

Хората се страхуват от хора. Това е действителността, която е свързана с говоренето пред аудитория.

И така, защо хората се страхуват от хора, когато става дума за изнасяне на речи или бизнес презентации? Бихте могли да изброявате причините с часове – нервност, отхвърляне, липса на добра подготовка и т.н. Този лист може да продължи още дълго, но с извиненията трябва да спрем до тук.

Може би ще ви изненада, но всъщност публиката иска да види вашия успех. Биха искали да победите в изнасянето на речта си. Ето защо:

Хората харесват светлината на прожекторите
Когато някой отива на концерт, пиеса или дори кино, той влиза в салона с очакването да бъде забавляван, раздвижен, разчувстван и може би дори да въздъхне “УАУ”. Това важи и за изнасянето на речи и презентации. Хората желаят да бъдат въвлечени от вас и да ви се наслаждават по същия начин, по който биха се наслаждавали на любимия си музикант или филмова звезда.

Хората обичат да се информират
Знанието е сила. В основата си презентирането е споделяне и добрите презентации балансират много добре силите на праведността, доказателствата и страстта със споделянето на информация. Усвоете тези принципи и вече сте готови за успех.

Хората ценят стойностните неща
Времето е пари. Ако парите не бъдат обменени, настъпва необходимост от предобиването на нещо друго ценно. Абрахам Линкълн не е имал PowerPoint, когато е направил своето обръщение в Гетисбърг и въпреки това е успял да вдъхнови, мотивира и промени света. Хората желаят големи преживявания. Те желаят да се уверят, че тяхното време ще бъде сменено срещу нещо, което прибавя стойност за тях. Давайте им стойностни неща и ще получите тяхната обич в замяна.

Казват, че хората са добри по душа и това е така. В основата си, хората сме добри и топлосърдечни създания. Повечето то присъстващите във вашата аудитория, най-вероятно са се изправяли пред публика достатъчно, че да знаят, че от притеснение е възможно да не се представите добре. Но в същото време хората искат техните надежди за нещо значително и добро да бъдат оправдани. Възползвайте се от възможността, защото вашата публика би искала да се наслади на изпълнението ви.
Хората обичат хората. Спомнете си това следващия път, когато изнасяте презентация.

- Scott Schwertly: Ethos3

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 2.50 / гласували: 2)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл