Безплатно онлайн приложение за обработка на изображения – Pixlr

Ако напишете “online image editor” в Google, ще откриете доста безплатни приложения за редактиране на изображения, без да има нужда да инсталирате каквото и да е на вашия компютър. Един от тези редактори привлече моето внимание и ме спечели, като бъдещ потребител. Представям ви: Pixlr – безплатен онлайн редактор на снимки и изображения.

На пръв поглед неговия интерфейс наподобява този на Photshop и Gimp. Авторите се стремят и към неговата функционалност. Въпреки, че е доста далеч от тях по функционалност, Pixlr е може би най-добрия онлайн графичен редактор, който съм срещал.

Какво може да правите с него?

Pixlr позволява отварянето на файлове директно от интернет адрес. Разполагате с основни инструменти за обработка на изображение, като настройки на яркост, контраст, цвят, баланс. Можете да променяте размера на изображението, като и на част от него. Тестовият редактор е доста основен и няма проблеми с кирилицата. Можете да рисувате свободно като използвате приличния набор от четки и размер на молив.
Това което ме изненада и впечатли е поддържането на слоеве и стилове на слоя, слайдове за плътност и поддържането на прозрачност. Нещо, което не бях очаквал от онлайн приложение разработено на Flash.
Редактора предлага и доста добър набор от филтри за обработка на изображенията, с които може да се забавлявате и да творите. Когато сте готови, може да запишете файла във формат JPG или PNG на собствения си компютър.

Предимства:

  • Безплатен
  • Зарежда се за секунди
  • Не е нужна инсталация
  • Лесен и удобен за употреба

Недостатъци:

  • Нужен ви е достъп до интернет
  • Ограничена функционалност (в сравнение с приложения като Photoshop и Gimp)
  • Запис на файл само в два формата.

За финал, силно ви препоръчвам този редактор. Не е Photoshop, но ако не сте професионален графичен дизайнер, ще ви свърши работа в над 90% от случаите.
Приложението постоянно се обновява с нови и нови възможности, така че очакваме нови изненади от авторите му.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 4.17 / гласували: 6)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл