10те най-добри (лоши) комуникатори на 2008 година.

Бърт Декър е експерт по комуникации и изнасяне на публични речи и презентации. Той е автор и на няколко книги в тази област, част от които са и бестселъри. Ръководи собствена компания в Съединените Щати – Decker Communications. Бил е персонален коуч на редица известни презентатори, включително и на говорител на Белия Дом – Nancy Pelosi. Също така е бил коментатор на президентските дебати по NBC TODAY. В своя блог публикува неговата класация за 10те най-добри (лоши) комуникатори/говорители за 2008 година. Това е списък с известни личности от политиката, медиите, спорта и бизнеса в Съединените Щати, които са се издигнали или са пропаднали заради комуникационните си умения.

 


Тук може да видите статията в оригинал:
The Top Ten Best (and Worst) Communicators of 2008

Ето кои са десетте НАЙ според Бърт Декър:

1. Като най-добър комуникатор, Бърт Декър посочва Barack Obama, не само защото е бил избран за президент, а защото е бил избран поради неговите комуникационни умения. Бърт Декър го посочва за пример и за един от най-великите оратори на нашето време.

2. Tim Russert – Телевизионен журналист. Бърт Декър изтъква неговата представителност, енергичност и отвореност. Също така споменава, че той е бил упорит, инициативен и умен.

3. Randy Pausch – напълно непознат докато не произнесъл реч за неговата смърт. Той е починал от рак и това е била неговата последна реч. Нейният запис е бил гледан над 8 милиона пъти в YouTube. Бърт казва за него, че той е бил забавен, енергичен и грабвал вниманието.
Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams

margin-right: 10px; margin-bottom: 10px;4. Colin Powell – през 2008 година той е дал интервюто на годината. Колин Пауел винаги е бил добър комуникатор и лидер. Попаднал е в тази класация заради дадената от него пресконференция, на която подкрепил Барак Обама. По време на тази конференция той е бил ясен, уверен и в пълен контрол по време на въпросите.

5. Mike Huckabee – той е бил на първо място в този списък от 2007 година. Той продължава да бъде в този списък заради нещата, които е постигнал благодарение на ораторските си умения и бързия си ум.

6. John Chambers – това е изпълнителния директор на CISCO, който със своите забележителни умения на оратор движат компанията. Може да го наблюдавате в тази демонстрация на първото 3D холографично видео.

7. Sarah Palin – избора на McCain за вицепрезидент. Бърт Декър е останал впечатлен от нейната способност да запази спокойствие под голямо напрежение. В началото на изборите медиите са се отнесли леко с насмешка към нея, но в последстие тя е успяла да се докаже и да завладее хората с нейната реч пред Републиканската Конвенция.

8. Следващи в списъка се нареждат “новите комуникатори”, както ги нарича Бърт Декър:  Nancy Duarte и Garr Reynolds – и двамата известни заради техните дизайнерски умения. Също така и с книгите им за дизайн на презентации превърнали се в бестселъри (Нанси издаде ‘Slide:ology’ и Гар – ‘Presentation Zen’). На тази позиция се нареждат и Seth Godin и Guy Kawasaki.

9. Tina Fey – тя е не само комедийна актриса, но и писателка и продуцентка на сериала “30 Rock”. Бърт казва за нея, че тя винаги е истинска, естествена и честна. Той предвижда за нея, че би била успешна с комуникационните си умения не само в телевизията.

10. Anderson Cooper – журналист от CNN. Бърт Декър казва за него, че е твърд, но и състрадателен, представителен и обективен. Говори без колебание и неговите материали са повече като разговор, отколкото лекция.

Харесва ли ви тази статия?
СтаваЗадоволителноСредноХаресва миСупер е (Рейтинг: 5.00 / гласували: 1)
Loading ... Loading ...
| | Още...
Ключови думи: , , , , , , , ,

Ако намирате тази статия за интересна или темите в блога съвпадат с вашите интереси, абонирайте се за новите публикации чрез RSS feed или по E-мейл